AKTIVITI TOOLS DOWN DAY KOLEJ TENTERA UDARA

DSC 0030 resize DSC 0047 resize DSC 0048 resize
DSC 0062 resize DSC 0075 resize

 

ALOR SETAR - 29 Okt 21 - Aktiviti bulanan Safety Tools Down Day anjuran Sel Keselamatan Kolej telah diadakan bertempat di Dispersal Area INSPEN 1, Kolej Tentera Udara. Turut sama hadir dalam menjayakan aktiviti ini adalah, Brig Jen Masro bin Kaliwon TUDM, Komandan Kolej Tentera Udara serta semua pegawai dan anggota Kolej Tentera Udara telah terlibat dalam menjayakan aktiviti ini.

Antara aktiviti yang dianjurkan adalah seperti FOD Sweep , ceramah kebakaran yang disampaikan oleh Kpl U Muhammad Hafiz Amer bin Jamoin, dari Cawangan Bomba dan juga turut diadakan ceramah kesihatan yang disampaikan oleh penceramah jemputan Encik Azhan bin Ahmad Mukhtar, dari Kelab Kesihatan 80/20 Alor Setar yang diadakan bertempat di Dewan Taming Sari, INSPEN 1.

Aktiviti tersebut diadakan adalah bertujuan untuk meningkatkan tahap kesedaran serta memberi maklumat baru yang berkaitan dengan aspek keselamatan dan kesihatan kepada pegawai serta anggota disamping untuk melengkapkan aktiviti keselamatan di Kolej Tentera Udara.