ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG (APC) ZON SABAH PERINGKAT TUDM

1 2 3
4 5 6

 

LABUAN, 26 April 2021- Majlis Penyampaian Sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Tahun 2020 Peringkat TUDM telah berlangsung dimana Pangkalan Udara Labuan telah dipilih sebagai penganjur bagi majlis Penyampaian Sijil APC bagi Zon Sabah.

Penyampaian Sijil APC telah disempurnakan oleh Panglima Wilayah Udara 2, Mej Jen Dato’ Hj Shamsudin bin Kassim TUDM dengan diiringi Komander Pangkalan, Brig Jen Nur Hafis bin Abdul Karim TUDM. Pada hari yang penuh bersejarah ini telah meyaksikan kesemua pegawai dan anggota yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2020 menerima anugerah tersebut.

Mereka adalah di antara 1,219 penerima anugerah APC di dalam TUDM yang menerima Sijil APC dan juga wang saguhati bernilai RM1,000.00 yang didepositkan ke dalam Skim Simpanan Pendidikan - Islamik (SPPN-i).

Panglima Wilayah Udara 2 dalam ucapannya mengucapkan syabas dan tahniah kepada mereka yang telah menerima APC bagi tahun 2020. Prestasi kerja cemerlang yang ditunjukkan ini mampu menjadi pemangkin bagi menyemarakkan lagi motivasi serta semangat dalam diri semua warga TUDM dalam memastikan pembangunan modal insan yang diimpikan dapat dicapai.

Turut hadir semasa penyampaian APC ialah Ketua Staf Mawilud 2 Brig Jen Muhammad Taha bin Hamdan TUDM serta Pegawai Eksekutif PU Labuan.