COMMAND POST EXERCISE, EKS PARADISE SIRI 9/22 (CPX EP 9/22)

1 2 3
4 5 6

 

SUBANG, 18 Mei 2022 – Command Post Exercise, Eksesais PARADISE siri 9/22 (CPX EP 9/22) julung kali diadakan menjadi medan untuk melatih dan juga mengekalkan kompetensi pegawai-pegawai dalam melaksanakan Air Operational Planning di peringkat operasi dan taktikal berdasarkan keadaan dan persekitaran geo-strategik sebenar serta ancaman semasa.

Ketua Staf, Markas Pemerintahan Operasi Udara, Mej Jen Mahadzer bin Amin TUDM diberi penghormatan untuk merasmikan eksesais pada kali ini. Dalam ucapan perasmian, beliau berharap eksesais ini dapat melahirkan modal insan yang berpengetahuan luas, berkepakaran tinggi dan membina semangat setia kawan yang kental selaras dengan tonggak pertama Perintah Ulung Panglima Tentera Udara iaitu Pemantapan Keupayaan dan Kesiagaan TUDM serta tonggak Ketiga, Pemerkasaan dan Pengupayaan Warga Udara.

7 8 9

 

Seramai 111 peserta yang terdiri daripada pegawai dan anggota lain-lain pangkat serta elemen bantuan Tentera Darat Malaysia (TDM) terlibat dalam CPX EP 9/22 kali ini yang diadakan di Air Warfare Centre (AWC), Pangkalan Udara Subang bermula 17 hingga 28 Mei 2022.

#SentiasaDiAngkasaRaya
#WargaUdara
#EksesaisParadise