LAWATAN KEBAJIKAN KE ATAS WARGA TUDM ALAMI MUSIBAH KEBAKARAN

1 2
3 4

 

KUALA LUMPUR, 9 Apr 21 – Sel Kebajikan, Cawangan Perkhidmatan, Markas Tentera Udara telah membuat lawatan kebajikan ke atas warga TUDM yang ditimpa musibah. Kapt Nurhassina bt Husin TUDM telah diuji dengan musibah apabila rumah kediamannya di Kuarters Perumahan ATM, Jalan U Thant, Kuala Lumpur telah terbakar. Mujurlah kebakaran yang berlaku pada petang 7 Apr 21 baru-baru ini tidak melibatkan kehilangan nyawa mahupun kecederaan.

Wakil TUDM iaitu Kol Khairuddin bin Ghazaly TUDM, Pengarah Perkhidmatan, Markas Tentera Udara dan pegawai dari MTU- Cawangan Perkhidmatan telah membuat lawatan ke atas Kapt Nurhassina dan keluarganya di Rumah Tamu Kentonmen KEMENTAH, Kem KEMENTAH, Kuala Lumpur. Beliau menyampaikan sumbangan berbentuk wang tunai dan barangan keperluan rumah daripada Tabung Kebajikan TUDM, Tabung Musa’adah dan Kelab Sukan Sosial dan Kebajikan ATM (KSSKA). Sumbangan ini diharap dapat membantu meringankan beban yang ditanggung oleh mereka sekeluarga terutamanya dalam tempoh terdekat umat Islam akan menjalani ibadah puasa dalam beberapa hari lagi.

Seluruh warga TUDM mendoakan semoga Kapt Nurhassina bt Husin TUDM dan keluarga diberikan ketabahan menghadapi ujian dan dipermudahkan segala urusan.