MAJLIS BACAAN YASIN/TAHLIL DAN SAMBUTAN HARI LAHIR WARGA MPOU - AIR FORCE OPERATION CENTRE

DSC 2855 DSC 2866 DSC 2891
DSC 2916 DSC 2920 DSC 2922
DSC 2937 DSC 2940 DSC 2956

 

SUBANG, 21 OKT 21 – Markas Pemerintahan Operasi Udara sejajar dengan pematuhan SOP terkini, MPOU – A3 telah mengambil peluang menganjurkan Majlis Bacaan Yasin/Tahlil, Majlis Perpisahan dan Sambutan Hari Lahir warga A3 di Kelab Pegawai MPOU yang dihadiri oleh AKS A3, Kol Norazman bin Ismail TUDM. Majlis Bacaan Yasin/Tahlil telah diketuai oleh anggota KAGAT PU Subang serta dilaksanakan secara sidang video bertempat di Surau A3, AFOC dan ruang legar pejabat AKS A3 dimana semua warga A3 turut terlibat.

Selesai Majlis Bacaan Yasin/Tahlil berkenaan, acara diteruskan dengan meraikan perpisahan (PM PLTT) Lt Kol Ahmad Shahir TUDM, (MAWILUD 2 – A3) Kpl U Mahadir dan (MPOU – A6) Kpl U Mohd Hanif yang bertukar keluar dengan penyampaian momento dan diteruskan dengan Majlis Sambutan Hari Lahir warga A3 untuk bulan Mei sehingga Oktober.

Dalam majlis tersebut juga, AKS A3 telah menyampaikan ucapan di mana antara initipatinya menyentuh berkenaan sikap kesederhanaan yang perlu diterapkan selain daripada sentiasa memberi kerjasama dalam mempertingkatkan mutu kerja ke aras yang lebih tinggi. Beliau juga dengan tegas menyarankan agar warga A3 mengekalkan operational mindset dengan memberikan fokus terhadap tanggungjawab dan operational level skills. Di akhir ucapan, beliau berharap agar semua warga A3 dapat mengekalkan momentum kecemerlangan demi menaikkan imej AFOC di mata TUDM.

Tayangan montaj, permainan Bingo, Karaoke serta penyampaian sumbangan daripada BAKAT MPOU turut diselitkan dalam aturcara majlis.