MAJLIS KHATAM AL QURAN INSMAT TUDM KINRARA BAGI TAHUN 1441H/2020M

A 1 A 2 A 11
A 13 A 18 A 23

 

INSMAT, 5 Mei 21 - Majlis Khatam Al-Quran INSMAT bagi tahun 1442H/2021M telah diadakan di Surau Al-Hijriah INSMAT. Majlis ini telah dihadiri oleh peserta tadarus yang diwakili oleh anggota daripada setiap bahagian. Program Tadarus Al-Quran di institut ini telah melibatkan seramai 33 orang peserta (28 orang staf INSMAT dan lima orang wakil daripada Ahli BAKAT INSMAT). Program ini telah dijalankan bermula pada 13 Apr 21 dan berakhir pada 4 Mei 21.

Pelaksanaan Program Tadarus Al-Quran ini adalah berlandaskan panduan dan tatacara semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang telah dikeluarkan. Antara kaedah yang digunakan semasa perlaksanaan program ini termasuklah dengan menggunakan medium online conference seperti Whatsapp, Skype dan Facebook . Dengan itu, program tadarus ini dapat dijalankan dalam masa yang sama walaupun setiap peserta berada di tempat yang berlainan.

Pegawai Memerintah INSMAT, Lt Kol Omar Zai bin Abas telah menyampaikan sumbangan kepada 10 orang anak yatim Pusat Jagaan Baaitul Hidayah serta menyampaikan cenderahati kepada peserta tadarus pangkalan manakala bagi penyampaian saguhati kpd ahli BAKAT telah disempurnakan oleh Pn Tuty Azura binti Mohd Shalleh selaku Pengerusi BAKAT INSMAT.