MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT ANGGOTA LAIN-LAIN PANGKAT DI PANGKALAN UDARA GONG KEDAK

BAZ 2072 BAZ 2077 BAZ 2091
BAZ 2123 BAZ 2158 BAZ 2200

 

GONG KEDAK, 7 Jun 22 - Majlis Pemakaian Pangkat telah disempurnakan oleh Komander Pangkalan, Kol Ahmad Edros bin Ahmad Osman TUDM yang diiringi oleh Lt Kol Mazlizan bin Shaikh Osman TUDM, Pegawai Eksekutif Pangkalan di Foyer Markas Pangkalan. Majlis ini juga turut disaksikan oleh Pegawai-pegawai Eksekutif dan Pegawai-pegawai Pangkalan Udara Gong Kedak.

Seramai 16 anggota LLP terdiri daripada pelbagai ketukangan telah dipakaikan pangkat masing-masing. Pemakaian pangkat terdiri daripada Dua anggota berpangkat Pegawai Waran Udara II yang telah dinaikkan pangkat ke Pemangku Pegawai Waran Udara I, Empat anggota berpangkat Flait Sarjan telah dinaikkan pangkat ke Pemangku Pegawai Waran Udara II, Dua anggota berpangkat Sarjan Udara dinaikkan pangkat ke Pemangku Flait Sarjan dan Lapan anggota berpangkat Koperal Udara dinaikkan pangkat ke Pemangku Sarjan Udara.

Tahniah diucapkan kepada anggota yang baru dinaikkan pangkat. Semoga dengan kenaikkan pangkat akan memberi semangat kepada anggota untuk terus meningkatkan prestasi kerja serta berusaha lebih gigih dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan. “KUASA UDARA, PERISAI KEDAULATAN NEGARA”.