MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT, SUMBANGAN AIDILFITRI DAN PENYERAH BEG RAYA PANGKALAN UDARA KUANTAN

1 2 3
4 5 6

 

KUANTAN, 29 Apr 22 – Komander Pangkalan, Brig Jen Ahmad Khusairi bin Ahmad Fadli TUDM diiringi Pegawai Eksekutif Pangkalan Kol Zulkefli bin Hj Samsu Hadi TUDM telah menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat kepada Pegawai dan anggota LLP yang diadakan di Bangunan Pergerakan Udara Pangkalan.

Dalam majlis ini Lt Iqbal bin Nasrudin TUDM dan Lt Mohd Azizie Alex TUDM telah dinaikkan pangkat kepada Kapt TUDM. Manakala PW U II (W) Roslinda binti Mat Saat telah dinaikkan pangkat kepada Pemangku PW U I.

7 8 9
10 11 12

 

Dalam majlis ini juga diadakan sumbangan kebajikan dari Tabung Kelab Sukan, sosial dan Kebajikan ATM (KSSKA) dan penyerahan beg raya tahun 2022. Penyerahan beg raya kepada Pegawai-pegawai Memerintah dan Ketua-ketua Cawangan ini adalah sebagai satu simbolik buat anggota yang akan bertugas pada 1 Syawal nanti.

Komander Pangkalan mengambil kesempatan ini mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin buat seluruh warga pangkalan dan mengingatkan agar sentiasa mengamalkan SOP meskipun Negara telah memasuki fasa endemic Covid-19.