MAJLIS PENYAMPAIAN SIJIL ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG (APC) PERINGKAT TUDM ZON SABAH DAN SARAWAK TAHUN 2021

IMG 9559 DSC 0099 DSC 0308
DSC 0544 IMG 9624 DSC 0567

 

KUCHING, 22 Jun 2022 – Seramai 113 pegawai dan anggota Lain Lain Pangkat daripada Pangkalan, Skuadron dan Unit di bawah Zon Sabah dan Sarawak telah menerima Sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) peringkat TUDM bagi tahun 2021 yang disempurnakan oleh Panglima Wilayah Udara 2, Mej Jen Dato’ Hj Shamsudin bin Kassim TUDM.

Panglima Wilayah Udara 2 di dalam ucapannya mengucapkan syabas dan tahniah kepada warga TUDM yang telah menerima APC bagi tahun 2021. Beliau turut menyeru agar semua warga TUDM terus mempamerkan mutu kerja yang terbaik demi perkhidmatan dan ikhlas berkhidmat untuk negara.

Penganugerahan ini adalah pengiktirafan pucuk pimpinan tertinggi TUDM disamping menjadi pemangkin dan motivasi kepada warga TUDM yang lain. Semoga dengan penganugerahan sijil ini dapat menjadi pemangkin semangat dalam meningkatkan mutu kerja di semua peringkat di dalam TUDM.

Di atas kecemerlangan yang dipamerkan,selain Sijil APC, mereka juga menerima wang saguhati bernilai RM1,000.00 yang didepositkan ke dalam Skim Simpanan Pendidikan - Islamik (SPPN-i) di bawah seliaan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN). Tahniah diucapkan kepada semua penerima APC dan Pangkalan Udara Kuching yang bertindak sebagai tuan rumah bagi memastikan perjalanan majlis berjalan lancar.