MAJLIS TAHLIL DAN KESYUKURAN TUDM PERINGKAT AKADEMI TENTERA UDARA

DSC 2753 DSC 2755 DSC 2833

 

IPOH, 21 April 2021 - Panglima Pendidikan dan Latihan Udara (PPLU), Mej Jen Mohd Shahada bin Ismail TUDM telah menghadiri Majlis Tahlil dan Kesyukuran TUDM Peringkat Akademi Tentera Udara (ATU) yang diadakan di Surau Al-Hawa'iyah, ATU.

Kehadiran PPLU telah disambut oleh Komandan Akademi Tentera Udara, Kol Baharudin bin Abu Hassan TUDM. Turut bersama mengiringi adalah Asisten Ketua Staf Tadbir, Brig Jen Hj Mohd Suhaimi bin Hj Sahri TUDM, Ketua Staf Markas Pemerintahan Pendidikan dan Latihan Udara (MPPLU), Brig Jen Abdul Halim bin Othman TUDM dan Pegawai Staf 1 Bantuan MPPLU, Lt Kol Syed Jamaluddin bin Syed Mohamed TUDM.

Majlis tersebut dimulakan dengan Tahlil yang diketuai oleh Pegawai Agama Akademi, Kapt (Ustaz) Suher Wajdi bin Abdul Rahman dan seterusnya diteruskan dengan Tazkirah yang bertajuk 'Jarakkan Diri, Dekati Ilahi' sementara menunggu Azan Magbrib. Selepas Solat Magbrib, semua hadirin berbuka puasa di Dewan Cenderawasih dan seterusnya menunaikan Solat Isyak dan Solat Sunat Tarawih.