PANGKALAN UDARA SUBANG ‘MENGEKALKAN’ TAHTA KEJUARAAN DALAM KEJOHANAN PING PONG ANTARA PANGKALAN TUDM 2022

1 2 3
4 5 6

 

SENDAYAN, 20 MEI 2022 – Kejohanan Ping Pong Antara Pangkalan TUDM Tahun 2022 yang berlangsung di Dewan Angkasaraya Pangkalan Udara Sendayan bermula 16 hingga 20 Mei 2022 menyaksikan pertandingan sengit di antara kesemua pasukan yang menyertai kejohanan tersebut.

Antara beberapa kategori yang telah dipertandingkan ialah berpasukan Novis, berpasukan Expert, Perseorangan Terbuka dan Beregu Terbuka. Penaung Persatuan Ping Pong TUDM, Brig Jen Omar bin Hj Dawami TUDM yang diiringi Pengerusi Persatuan Ping Pong TUDM, Lt Kol Wan Amir Zaki bin Wan Hassan TUDM dan Komander Pangkalan Sendayan, Kol Ahmad Rashidi bin Ithnin TUDM telah menyempurnakan penyampaian hadiah kepada para pemenang dan seterusnya menutup kejohanan pada kali ini. Pangkalan Udara Subang telah merangkul kemenangan dan mengekalkan kejuaraannya.

7 8 9

 

Berikut adalah keputusan akhir kejohanan tersebut:

1. Berpasukan Novis
Johan : PU Subang A
N/Johan : PU Kuantan
Ketiga : PU Gong Kedak A

2. Berpasukan Expert
Johan : PU Subang A
N/Johan : PU Sendayan
Ketiga : PU Subang B

3. Perseorangan Terbuka
Johan : Kpl U Amani (PU Subang)
N/Johan : LUK Muhammad Azhan (MTU-Sek C)
Ketiga : LUK Akmal (PU Kuantan)

4. Beregu Terbuka
Johan : Kpl U Amani/LUK Amirul (PU Subang)
N/Johan : PW U II Haikal/Kpl U Maliki (PU Subang)
Ketiga : Lt Kol Hj Wan Amir Zaki TUDM/LUK Ikmal (PU Subang)

Ucapan syabas dan tahniah kepada para pemenang dan kepada peserta kejohanan serta barisan pihak penganjur yang menjayakan acara kejohanan. Semoga semangat berpasukan serta aktiviti sukan dan riadah terus dilaksanakan secara seimbang seiring dengan tugasan hakiki dalam melahirkan Warga Udara yang kekal sihat dan cergas.

#SentiasaDiAngkasaRaya
#WargaUdara