PEMAKAIAN PANGKAT DAN PENYERAHAN SUMBANGAN KONGSI REZEKI PERNAMA DI PANGKALAN UDARA GONG KEDAK

DSC 9232 DSC 9246 DSC 9251
DSC 9465 DSC 9476 DSC 9510

 

GONG KEDAK, 2 Ogos 21 – Komander Pangkalan, Pangkalan Udara Gong Kedak, Kol Wan Azwan Azwari bin Wan Ali TUDM telah menyempurnakan pemakaian pangkat dan penyerahan Sumbangan Kongsi Rezeki PERNAMA sambil diiringi oleh Pemangku Pegawai Laksana Pangkalan, Lt Kol Zulkifli bin Shafie TUDM yang diadakan di Dewan Serbaguna Pangkalan.

Seramai 26 orang anggota LLP dari pelbagai ketukangan telah dinaikkan pangkat terdiri dari dua orang anggota berpangkat FSjn dinaikkan ke pangkat Pemangku Pegawai Waran Udara II, 11 anggota berpangkat Sjn U dinaikkan ke pangkat Pemangku FSjn manakala 13 aggota berpangkat Kpl U dinaikkan ke pangkat Pemangku Sjn U.

Sejurus selesai upacara Pemakaian Pangkat, turut diadakan Penyerahan Sumbangan Kongsi Rezeki PERNAMA yang disampaikan oleh Komander Pangkalan sambil diiringi oleh Pengurus PERNAMA Kawasan Kelantan/Terengganu, En. Nor Azmy bin Aziz kepada tujuh anggota yang mengalami masalah kesihatan dan kebajikan.

Tahniah diucapkan kepada anggota yang dinaikkan pangkat. Semoga dengan kenaikkan pangkat akan memberi semangat kepada anggota untuk terus meningkatkan prestasi kerja serta berusaha lebih gigih dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan. Kepada penerima sumbangan kongsi rezeki diharapkan semoga dengan sumbangan yang diterima dapat membantu meringankan beban yang ditanggung oleh anggota tersebut.