PEMBUKAAN KARNIVAL SUKAN MPBU TAHUN 2022

3 1 2 1 1 1

 

SUBANG, 21 Jan 22 – Ketua Staf Markas Pemerintahan Bantuan Udara (MPBU), Kol Mohamad Fakhri bin Yahya TUDM yang mewakili Panglima Bantuan Udara telah menyempurnakan Pembukaan Karnival Sukan MPBU bagi tahun 2022

Objektif utama aktiviti ini ialah untuk memupuk semangat kesukanan di samping mewujudkan budaya persaingan secara sihat dikalangan warga kerja MPBU dan DMU.

Dalam perasmian ini, turut diadakan penyampaian hadiah dan cabutan bertuah kepada pemenang bagi acara virtual run 30km MPBU/DMU. Terdapat 12 acara sukan yang akan dipertandingkan iaitu Bola Sepak, Futsal, Bola Tampar, Sepak Takraw, Ping Pong, Bandminton, Petanque, Bola Jaring, Hoki, Olahraga, Bowling dan Golf.

Turut hadir semasa pembukaan ialah Pegawai Memerintah Depoh Material Utama (DMU), Kol Mohamed Ali Abbas TUDM serta pegawai-pegawai kanan dan warga kerja MPBU/DMU.

Semoga dengan adanya aktiviti ini, ianya dapat meningkatkan kesedaran dikalangan warga MPBU/DMU tentang kepentingan bersukan yang mampu melahirkan anggota yang cergas dan aktif selain mempromosikan gaya hidup sihat.