PEMBUKAAN KURSUS INSMAT TUDM KINRARA

DSC 0098 DSC 0125 DSC 0128

 

KINRARA, 12 Jan 21 – Institut Latihan Pengurusan Materiel (INSMAT) TUDM Kinrara telah mengadakan majlis pembukaan kursus bertempat di Auditorium INSMAT yang disempurnakan oleh Pegawai Memerintah INSMAT, Lt Kol Omar Zai bin Abas TUDM. Pegawai Memerintah INSMAT telah menyempurnakan pembukaan sebanyak 6 kursus yang melibatkan 3 sesi majlis bagi mematuhi SOP yang telah ditetapkan.

Kursus yang telibat adalah Kursus Pengurusan Kawalan Mutu Bahanapi Siri 61/21, Kursus Pengurusan Material dan Pengendalian Gudang Siri 97/21, Kursus Juruteknik Materiel Siri 151/21, Kursus Operator Prime Mover dan Kren Siri 19/21, Kursus Pengenalan Sistem Materiel Siri 16/21 dan Kursus Operator Kenderaan Khas Siri 52/21.

Di dalam ucapan, beliau menegaskan supaya pelatih mementingkan ilmu pengetahuan (knowledge), memantapkan skil (skill), memperbetulkan sikap (attitude) dan kesetiaan (loyalty) terhadap pemimpin amatlah perlu bagi melahirkan anggota yang berpengetahuan tinggi, berkemahiran dan berketrampilan selaras dengan kehendak TUDM.