PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT KURSUS JURULATIH PENERBANGAN SIRI 58/20 DAN PIN JURULATIH PENERBANGAN KEPADA KAPT PNB LUCKY CANDRA YUDISTIRA TENTARA NASIONAL INDONESIA ANGKATAN UDARA (TNI – AU)

1 2
3 4

 

BANDAR SRI SENDAYAN, 15 Feb 21 – Panglima Pendidikan dan Latihan Udara (PPLU), Mej Jen Mohd Shahada bin Ismail TUDM telah menyempurnakan Penyampaian Sijil Tamat Kursus Jurulatih Penerbangan Siri 58/20 dan Pin Jurulatih Penerbangan kepada Kapt Pnb Lucky Candra Yudistira daripada TNI – AU di Markas Pemerintahan Pendidikan dan Latihan Udara (MPPLU).

Kapt Pnb Lucky Candra Yudistira telah menamatkan Kursus Jurulatih Penerbangan Siri 58/20 di Institut Latihan Instruktur Terbang (ILIT) di Kolej Tentera Udara, Alor Setar pada 12 Feb 21 yang lalu. Di sepanjang tempoh kursus berlangsung, Kapt Pnb Lucky Candra Yudistira telah menunjukkan prestasi yang baik, berdedikasi dan komitmen yang tinggi sehingga berjaya menamatkan kursus dengan cemerlang.

Turut hadir menyaksikan adalah Atase Udara iaitu Kol Pnb Yose Ridha dari Kedutaan Besar Republik Indonesia KBRI di Kuala Lumpur dan perwakilan dari Konsulat Jenderal Republik Indonesia KJRI di Pulau Pinang iaitu Letkol Nav Pujo Wahono yang turut membuat kunjungan hormat kepada PPLU.

Hadir sama ialah Ketua Staf MPPLU, Brig Jen Abdul Halim bin Othman TUDM; Pengarah Kurikulum MPPLU, Kol Mohd Shahfreen bin Baba TUDM dan Pegawai Memerintah ILIT, Lt Kol Saravanasennan a/l R. Veerasennan TUDM.