PENYERAHAN CEK SUMBANGAN KEBAJIKAN TABUNG ZAKAT ATM DAN TABUNG KSSKA MPOU KEPADA ANGGOTA MPOU

1 2 3

 

BATU PAHAT, 23 Mac 2021 – Timbalan Ketua Staf Markas Pemerintahan Operasi Udara (MPOU), Brig Jen Dato' Othman bin Ahmad TUDM telah menyampaikan cek sumbangan kebajikan Tabung Zakat ATM, sumbangan wang KSSKA MPOU dan sumbangan dari MPOU A3 kepada Kpl U Afiq bin Baharudin. Penyerahan sumbangan tersebut telah disampaikan kepada Puan Hapidah binti Othman isteri kepada Kpl U Afiq bertempat di kediaman anggota di Batu Pahat, Johor.

Penerima sumbangan merupakan anggota yang bertugas di Pejabat MPOU A3 telah terlibat dengan kemalangan jalan raya pada 11 September 2018 yang lalu telah mengakibatkan pendarahan otak (severe head injury with skull fracture and intracranial bleeding and polytrauma) yang mana keadaan anggota tersebut memerlukan perhatian dan penjagaan sepenuhnya daripada isteri beliau. Untuk makluman, hasil perkahwinan anggota telah dikurniakan 2 cahaya mata masing-masing berumur 5 tahun dan 3 tahun.

Timbalan Ketua Staf turut mewakili Panglima Operasi Udara dan seluruh warga MPOU menzahirkan rasa simpati dan mendoakan agar Kpl U Afiq kembali sembuh serta diharap keluarga anggota tabah dalam menghadapi dugaan menimpa.