PANGKALAN UDARA SENDAYAN SANTUNI WARGANYA MELALUI PENYERAHAN SUMBANGAN MUSAADAH DAN PENGAGIHAN KIT MAKANAN SEMPENA AIDILADHA 1442 HIJRAH

1 2 3

 

SENDAYAN, 20 Jul 21 – Komander Pangkalan Udara Sendayan, Kol Haji Ahmad bin Yusof TUDM telah menyempurnakan penyerahan sumbangan musaadah dan pengagihan kit makanan sempena Aidiladha 1442H peringkat pangkalan bertempat di Pusat Islam, PU Sendayan sempena Aidiladha 1442H. Beliau yang turut diiringi oleh Pegawai Laksana Pangkalan, Lt Kol Ahmad Rashidi bin Ithnin TUDM telah menyampaikan sumbangan tersebut kepada 11 orang warga pangkalan.

Penyerahan Sumbangan Musaadah yang berupa wang tunai ini telah disampaikan kepada wakil penerima dari MTU CPM, MAFEC, Muzium TUDM dan unit-unit di bawah naungan PU Sendayan seperti INSKEP, Cawangan Tadbir, Cawangan Materiel, Cawangan Operasi, Cawangan Kejuruteraan, Cawangan Bomba, Skn 221 HANDAU termasukTadbir Awam.

Disamping itu, pihak pangkalan juga telah mengagihkan kit makanan kepada semua warga RKAT PU Sendayan yang terdiri dari pegawai, anggota LLP dan kakitangan awam yang berkhidmat di pangkalan serta Petugas pangkalan.

Komander Pangkalan juga turut mengingatkan kepada semua agar mematuhi SOP yang telah ditetapkan bagi mengekang dan memutuskan rantaian Covid-19. Semoga sumbangan yang diberikan dan bantuan kit makanan sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban yang ditanggung oleh anggota.