PERTANDINGAN RKAT PERINGKAT TUDM DI KEM KELUBI KOLEJ TENTERA UDARA

DSC 0024 resize DSC 0025 resize DSC 0031 resize
DSC 0033 resize 1 DSC 0042 resize 1 DSC 0075 resize 1

 

ALOR SETAR, 9 Nov 21 - Tim Penilai bagi Pertandingan RKAT Peringkat TUDM yang diketuai oleh Markas Pemerintahan Operasi Udara (MPOU), Brig Jen Mohamed Fadzil bin Ismail TUDM telah mengadakan lawatan dan melakukan penilaian di Kem Kelubi, Kolej Tentera Udara.

Ketibaan Brig Jen Mohamed Fadzil bin Ismail TUDM bersama Tim Penilai telah disambut oleh Komandan Kolej Tentera Udara ,Brig Jen Masro bin Kaliwon TUDM. Beliau telah menandatangani buku lawatan serta dibawa untuk sesi taklimat ringkas yang telah disampaikan oleh PW U I Anuar bin Mat Noor dari Cawangan Material selaku Penghulu RKAT Kem Kelubi yang telah diadakan di Bilik Mesyuarat Markas, KTU.

Persiapan untuk pertandingan bagi RKAT terbaik ini telah bermula pada bulan Jan 2021 lagi bagi memenuhi kriteria-kriteria yang telah ditetapkan oleh Markas Pemerintahan Operasi Udara (MPOU).

Pertandingan yang bertemakan konsep 'Rumahku Syurgaku' ini diadakan bertujuan untuk memastikan prestasi dan pencapaian RKAT LLP ke arah mewujudkan persekitaran yang bersih dan sentiasa berada dalam keadaan baik,selamat dan selesa.

Lawatan Brig Jen Mohamed Fadzil bin Ismail TUDM bersama Tim Penilai ke RKAT Kem Kelubi telah diiringi oleh Kol Rizam bin Ibrahim TUDM, Pegawai Eksekutif Kolej dan Lt Kol Yusnizam bin Mohamad Jalil TUDM, Ketua Cawangan Tadbir Kolej Tentera Udara.