PROGRAM COMMUNITY RELATION (COMREL) PESERTA EKSESAIS AIR THAMAL ERATKAN JALINAN HUBUNGAN TENTERA DAN MASYARAKAT

1 2 3
4 5 6

 

SHAH ALAM, 2 Julai 2022 – Eksesais Air THAMAL 30/22 telah melaksanakan Program Community Relation (COMREL) bertempat di Rumah Puteri Arafiah, Shah Alam iaitu sebuah pusat jagaan yang bernaung di bawah NGO Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor (PEKAWANIS). COMREL merupakan sebahagian daripada aktiviti yang dirancang dan sentiasa diadakan dalam setiap eksesais yang dianjurkan oleh ATM amnya dan TUDM khususnya. Kini, melalui Eksesais Air THAMAL 30/22, Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan Tentera Udara Diraja Thailand (RTAF) membuktikan hubungan baik dan kerjasama bukan sahaja dalam ketenteraan malah dalam program kemasyarakatan bersama komuniti setempat.

Pengarah Eksesais Bersama (CO-EXDIR) Group Captain Watcharapol Nualpenyai RTAF diringi Kol Razali bin Ahmad Jumali TUDM telah menyempurnakan penyerahan sumbangan berupa peralatan sukan kepada Pengarah Rumah Puteri Arafiah, Puan Zaharah binti Abi Bakar.

7 8 9
10 11 12

 

Antara pengisian aktiviti yang turut dijalankan ialah Ceramah Motivasi yang disampaikan oleh Pengarah Pengurusan Sumber Manusia, Kol Hamdan bin Ahmad TUDM bertajuk ‘Kepimpinan dan Disiplin” serta demonstrasi kawad oleh Pegawai Waran Markas Pemerintahan Operasi Udara, PW U I Amly bin Ibrahim kepada penghuni Rumah Puteri Arafiah.

Semoga aktiviti COMREL yang dilaksanakan dapat terus meningkatkan hubungan di antara tentera dan masyarakat dan memanfaatkan semua pihak.