PROGRAM JIWA MURNI ANJURAN PANGKALAN UDARA GONG KEDAK

BAZ 0396 BAZ 0404 BAZ 0415
BAZ 0452 BAZ 0512 BAZ 0542

 

GONG KEDAK, 20 Mei 2022 - Pangkalan Udara Gong Kedak telah melaksanakan Program Jiwa Murni di Tanah Perkuburan Islam Kampung Beris Pak Abu. Turut hadir menjayakan program ini adalah YBhg Kol Ahmad Edros bin Ahmad Osman TUDM, Komander Pangkalan serta Lt Kol Juhaini binti Jaafar TUDM, Ketua Cawangan Tadbir bersama-sama 45 x peg/anggota pangkalan.

Program dimulakan dengan pelaksanaan gotong-royong membersihkan Tanah Perkuburan Islam Kampung Beris Pak Abu bersama penduduk kampung. Program Jiwa Murni ini telah dilaksanakan dengan jayanya. Pihak pangkalan mengucapkan ribuan terima kasih kepada penduduk Kampung Beris Pak Abu yang sudi menerima kehadiran warga pangkalan dan turut serta menjayakan program yang telah dirancang.

Program seumpama ini adalah bertujuan untuk memupuk semangat kerjasama seterusnya membina hubungan silaturrahim lebih erat di kalangan warga PU Gong Kedak dengan orang kampung/awam. Selain itu, ianya juga diharap dapat meningkatkan nilai-nilai kerohanian dan sifat saling membantu dalam diri warga PU Gong Kedak demi membentuk sahsiah diri yang unggul.