PROGRAM JIWA MURNI ‘SEMURNI KASIH’ DI PU GONG KEDAK

IMG 20210729 WA0035 IMG 20210729 WA0037 IMG 20210729 WA0039

 

GONG KEDAK, 28 Jul 21 – No 12 Skuadron, Pangkalan Udara Gong Kedak telah mengadakan Program Jiwa Murni yang bertemakan 'Semurni Kasih', diketuai oleh Pegawai Memerintah No 12 Skuadron, Lt Kol Mohd Norazan bin Othman TUDM.

Program yang diadakan di Madrasah Hj Omar, Kampung Raja Utara, Terengganu. Seiring cogan kata “Ukirkan Senyuman Pada Wajah Mereka”, Program Jiwa Murni " Semurni Kasih" bertujuan untuk kongsi rezeki kepada golongan yang memerlukan serta merapatkan hubungan di antara anggota TUDM dengan masyarakat luar. Kelompok sasaran dalam program ini terdiri daripada 30 buah keluarga terjejas di Kampung Raja, Besut, Terengganu. Program ini juga turut dihadiri oleh kesemua eksekutif No 12 Skuadron.

Sepanjang program berlansung, pihak skuadron telah mendapat kerjasama baik daripada En Azmi bin Mat Daud selaku Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan dan Kesejahteraan Kampung (JPKK) Kampung Raja Utara dan penduduk kampung. Program dimulakan dengan aktiviti gotong-royong membersihkan kawasan madrasah yang dijalankan pada sehari sebelumnya kemudian diteruskan dengan upacara agihan sumbangan yang dijalankan dengan pematuhan SOP Covid-19.

Semoga usaha murni ini dapat menyuntik semangat keluarga terjejas bagi menghadapi cabaran Pandemik Covid-19. Program yang dilaksanakan ini diharapkan dapat memberi kesedaran kepada semua warga TUDM secara amnya serta warga No 12 skuadron khasnya untuk meningkatkan nilai kesyukuran dan melatih mendidik diri untuk sentiasa memberi. Diharap dengan pemberian itu dapat memberi manfaat kepada orang lain.