PROGRAM KASIH RAMADAN PU GONG KEDAK BERSAMA RUMAH KEBAJIKAN ANAK YATIM DHUAFA’ LILBANIN SRI PERAKSI

IMG 20210511 WA0013 IMG 20210511 WA0012 IMG 20210511 WA0007

GONG KEDAK, 10 Mei 21 – Pangkalan Udara Gong Kedak telah menganjurkan Program Kasih Ramadan bersama anak-anak yatim dari Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Dhuafa’ Lilbanin Sri Peraksi Semerak Pasir Puteh Kelantan. Turut hadir bersama, Pegawai Eksekutif dan pegawai - pegawai pangkalan.

Majlis penyampaian sumbangan barangan asas harian dan duit raya telah disempurnakan oleh Komander Pangkalan, Kol Wan Azwan Azwari bin Wan Ali TUDM kepada Dato’ Haji Mohd Nazry bin Mohamad Nor, Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Pembangunan Insan Kelantan dan 29 anak yatim Dhuafa' Lilbanin.

Tujuan program ini adalah untuk memberi semangat dan sokongan moral kepada penghuni Rumah Kebajikan Anak-anak yatim Dhuafa' Lilbanin dalam menjalani kehidupan dengan lebih bermakna serta membuktikan kepada mereka bahawa Angkatan Tentera Malaysia (ATM) amnya dan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) khususnya Pangkalan Udara Gong Kedak sentiasa prihatin terhadap kebajikan mereka.

Selain itu juga adalah untuk memupuk semangat kerjasama serta menjalinkan hubungan baik antara anggota tentera dan orang awam terutamanya yang kurang berkemampuan serta menaikkan imej dan nama Tentera Udara Diraja Malaysia khasnya Pangkalan Udara Gong Kedak dalam memupuk semangat bantu-membantu kepada golongan yang memerlukan terutamanya kepada anak-anak yatim.