BAKAT UDARA MUNCUL JUARA PERTANDINGAN PETANQUE PIALA PENGERUSI JEMAAH TERTINGGI BADAN KEBAJIKAN KELUARGA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA (BAKAT ATM) TAHUN 2022

6 7 8
9 10 11

 

SUBANG, 25 Jun 22- Badan Kebajikan Keluarga Angkatan Tentera (BAKAT) Udara (BAKAT Udara) hari ini mencipta sejarah kerana menjadi juara dalam Pertandingan Petanque Piala Pengerusi Jemaah Tertinggi BAKAT ATM Tahun 2022. Majlis penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Pengerusi Jemaah Tertinggi BAKAT ATM, YAM Tengku Puteri Seri Teja Puan Sri Datuk Hjh Tengku Muhaini binti Almarhum Sultan Hj Ahmad Shah yang dilaksanakan pertandingan sukan tersebut di Gelanggang Petanque, Pangkalan Udara Subang. Pertandingan Petanque bagi Perlawanan Novelti turut disertai oleh Pengerusi Jemaah BAKAT Udara, Puan Sri Datin Sri Bibi Nasratjahan binti Gulab Khan.

Pasukan Petanque BAKAT Udara bagi Kategori Perlawanan BAKAT Perkhidmatan pula terdiri daripada Puan Zainun binti Dol, Puan Norshafarina binti Norani, Puan Nor Iman Aina binti Ahmad Subti, Puan Rahimah binti Abd Razak, Puan Zubaiza binti Saiyuti, Puan Noorsafizaoni binti Mohamed Saad, Puan Noor Eamy binti Mizan, Puan Noor Diana binti Hairuddin, Kpl U (W) Norfazilah binti Mat Junid dan Kpl U (W) Norhazniza binti Halim.

1 2 3
4 5 12
13 14 15

 

Pertandingan Petanque pada tahun ini dianjurkan oleh BAKAT Udara dan Pangkalan Udara Subang menjadi lokasi pertandingan yang bermula jam 7.30 pagi dan berakhir kira-kira jam 2.30 petang melibatkan persaingan sihat para peserta dari setiap BAKAT Perkhidmatan yang terdiri daripada BAKAT ATM, BAKAT Darat, BAKAT Laut , BAKAT Udara dan BAKAT Gabungan. Sejumlah lebih daripada 70 penyertaan telah diterima melibatkan ahli BAKAT termasuk anggota wanita ATM.

Penganjuran sukan ini adalah bertujuan untuk menggalakkan semangat kesukanan dan mengeratkan hubungan silaturrahim di kalangan ahli BAKAT sebagai satu kumpulan. Penglibatan ahli BAKAT yang di antaranya berpengalaman dalam sukan ini turut memberi peluang untuk mereka berkongsi kemahiran yang ada bersama ahli BAKAT yang lain terutama mereka yang masih di peringkat amatur. Sehingga kini, ahli BAKAT yang juga anggota wanita ATM yang berpengalaman dalan Sukan Petanque seramai 22 orang iaitu (2) dua anggota dari Tentera Darat Malaysia (TDM), 10 anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan 10 anggota dari Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM).

16 17 18
19 20 21

 

Sekalung tahniah diucapkan kepada Pasukan Petanque BAKAT Udara kerana berjaya merangkul Piala Pengerusi Jemaah Tertinggi BAKAT ATM Tahun 2022 serta penghargaan kepada BAKAT Udara dan Pangkalan Udara Subang sebagai tuan rumah penganjuran pertandingan kali ini.