HARI KEDUA SEOUL INTERNATIONAL AEROSPACE & DEFENSE EXHIBITION 2021 (SEOUL ADEX 2021) PLATFORM PERTEMUAN PIMPINAN TERTINGGI KETENTERAAN REPUBLIK KOREA DAN DELIGASI ANTARABANGSA

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

SEOUL, 19 Okt 21 - Seoul International Aerospace & Defense Exhibition 2021 (Seoul ADEX 2021) yang memasuki hari kedua diisi dengan jadual yang telah diatur dengan penglibatan Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Ackbal bin Hj Abdul Samad TUDM dan deligasi. Sepanjang Seoul ADEX 2021, Panglima Tentera Udara diiringi oleh Ketua Pengarah Sekretariat, Brigedier Jeneral Dato’ Hanafiah bin Hj Abdul Manaf TUDM.

Panglima Tentera Udara telah mengadakan pertemuan dengan The Republic of Korea Joint Chief of Staff (JCS -) atau Panglima Angkatan Tentera Korea, Jeneral Won In Choul. Kedua-dua pemimpin berkongsi pandangan masing-masing dan mengeratkan lagi hubungan antarabangsa yang telah sedia terjalin. Seoul ADEX 2021 menjadi platform terbaik yang mempertemukan Panglima Tentera Udara dengan pimpinan tertinggi ketenteraan Republik Korea dan Ketua-Ketua Angkatan Udara antarabangsa di samping perkongsian pengalaman, pengetahuan dan idea untuk manfaat bersama.

Panglima Tentera Udara dan delegasi seterusnya mengunjungi booth-booth pameran yang terdapat di Seoul ADEX 2021. Beliau turut menyaksikan demonstrasi dan pertunjukan udara yang menjadi antara tarikan utama ke pameran antarabangsa kali ini yang bermula pada 18 hingga 23 Okt 2021.