LAWATAN KERJA PANGLIMA OPERASI UDARA KE SLTT DAN SKN 322 TUDM BUKIT IBAM

2 3 4
5 6 7


BUKIT IBAM, 10 Mac 2021 – Panglima Operasi Udara, Lt Jen Dato’ Hj Mohammad Salleh bin Hj Osman TUDM telah melaksanakan Lawatan Kerja Rasmi beliau ke Sekolah Latihan Tempur TUDM (SLTT) dan Skuadron (Skn) 322 TUDM Bukit Ibam. Lawatan tersebut turut disertai oleh Panglima Markas Rejimen, Kol Meor Ahmad Kamal bin Hj Meor Termizi TUDM; Komander Pangkalan Udara Kuantan, Kol Zulkifli bin Hj Musa TUDM dan Pegawai Kanan dari MPOU.

Dalam rangka lawatan Panglima Operasi, beliau dibawa melawat ke Markas SLTT dan telah diberi taklimat pengoperasian oleh Pegawai Memerintah SLTT, Lt Kol Jafridin bin Bahari TUDM. Beliau dan delegasi seterusnya membuat lawatan ke RKAT Blok G, Pejabat Latih Medan, Pejabat Latihan dan kediaman bagi jurulatih dan pelatih Pasukan Khas TUDM (PASKAU).

Seterusnya, beliau turut di bawa melawat ke Skn 322 serta diberi taklimat tentang pengoperasian di skuadron tersebut. Beliau berkesempatan menyantuni warga SLTT semasa berada di Skn 322. Dikesempatan tersebut, beliau turut meluangkan masa bertemu dan memberikan nasihat dan kata-kata semangat.

Fokus utama dalam rangka lawatan kerja ini adalah bertujuan bagi melihat aspek pengoperasian dan latihan yang dijalankan, permasalahan dan kekangan yang dihadapi serta meninjau pembangunan infra latihan yang sedang dinaiktaraf serta dibina baru.