MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT PEGAWAI DAN PERASMIAN PEMBUKAAN MINGGU KESELAMATAN MPBU 2022

WhatsApp Image 2022 09 12 at 100500 WhatsApp Image 2022 09 12 at 203721 WhatsApp Image 2022 09 12 at 203643

 

SUBANG, 12 Sep 22 – Panglima Bantuan Udara, Mej Jen Masro bin Kaliwon TUDM telah menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat kepada dua orang pegawai di bawah naungan Markas Pemerintahan Bantuan Udara (MPBU). Majlis yang diadakan di Auditorium MPBU turut dihadiri oleh Ketua Staf MPBU, Brig Jen Muhd Aznor bin Hj Md Ghazali TUDM; Ketua Staf Khidmat MPBU Kol Sharani bin Kamaruddin TUDM dan disaksikan Pegawai Kanan serta anggota MPBU.

Pegawai yang dinaikkan pangkat ialah Kapt Maswari bin Mansor TUDM dan Kapt Nor Ismail bin Othman TUDM yang masing-masing dinaikkan ke pangkat Mejar TUDM.

Turut diadakan di majlis yang sama ialah Perasmian Pembukaan Minggu Keselamatan MPBU 2022 yang akan berlangsung pada 12 Sep 22 hingga 15 Sep 22 dengan pelbagai aktiviti keselamatan yang dirancang.

Pelaksanaan Minggu Keselamatan ini adalah bertujuan bagi memupuk semangat kerjasama dalam menangani isu keselamatan, menerapkan rasa tanggungjawab terhadap isu keselamatan dan mempraktikkan pengetahuan yang diperolehi dalam kehidupan seharian.

Sekalung tahniah diucapkan kepada Mejar Maswari bin Mansor TUDM dan Mejar Nor Ismail bin Othman TUDM yang dinaikkan pangkat. Selain itu, bersempena dengan Minggu Keselamatan yang diadakan di MPBU ini diharapkan agar seluruh warga MPBU dapat meningkatkan tahap kesedaran berkaitan isu keselamatan kerana keselamatan adalah tanggungjawab setiap individu.