MAJLIS SERAH TERIMA TUGAS KETUA STAF MAWILUD 2 DAN ACARA PEMAKAIAN PANGKAT PEGAWAI TUDM WILAYAH UDARA 2

Lt Kol Fazli Lt Kol Stanlee Lt Kol Zulazri
Mej Zul Kapt Anwar
HOTO KS MAW 2

 

LABUAN, 10 Jan 22 – Panglima Wilayah Udara 2, Mej Jen Dato’ Hj Shamsudin bin Kassim TUDM telah menyaksi dan menyempurnakan Upacara Serah Terima Tugas Ketua Staf MAWILUD 2 di antara Lt Kol Fakarudin bin Hj Ahmad TUDM dengan Brig Jen Hj Mohd Romi bin Hussein TUDM dan turut menyempurnakan upacara pemakaian pangkat lima (5) orang pegawai TUDM yang bertugas di Wilayah Udara 2.

Pegawai-pegawai TUDM yang dinaikan pangkat adalah Mej Stanlee anak Sullau TUDM, Mej Fazli Ahmad bin Habibul TUDM dan Mej Zulazri bin Ibrahim TUDM telah dinaikan ke Pangkat Pemangku Lt Kol TUDM manakala Kapt Mohd Zulfikri bin Mhd Nasir TUDM telah dinaikkan ke pangkat sebenar Mej TUDM dan Lt Anwar bin Md Nor TUDM dinaikkan ke pangkat sebenar Kapt TUDM.

Kedua-dua upacara tersebut telah diadakan di Pejabat Panglima Wilayah Udara 2 yang mana turut dihadiri oleh Komander PU Labuan dan Komander PU Kuching.

Diucapkan selamat bertugas kepada Ketua Staf MAWILUD 2 yang baru dan tahniah diucapkan kepada pegawai-pegawai TUDM atas kenaikan pangkat dan semoga dengan kenaikan pangkat tersebut akan menaikkan lagi moral untuk berkhidmat dengan lebih cemerlang.