PANGLIMA TENTERA UDARA MENYEMPURNAKAN MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG (APC) PERINGKAT TUDM BAGI ZON TIMUR

1 2 3
4 5 6

 

GONG KEDAK, 16 Jun 22 - Pangkalan Udara Gong Kedak (PUGK) telah terpilih dan diberi penghormatan sebagai tuan rumah bagi penganjuran Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Peringkat TUDM Tahun 2021 bagi Zon Timur. Di majlis ini, seramai 145 orang perwira, bintara dan perajurit udara daripada pelbagai Cawangan/Ketukangan dan peringkat jawatan telah terpilih untuk menerima Sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) peringkat TUDM bagi Markas, Pangkalan dan Unit di bawah Zon Timur yang disempurnakan oleh Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Dato' Sri Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM bertempat di Dewan Puteri, PUGK.

Mereka ini adalah di kalangan penerima APC daripada keseluruhan 1,210 penerima anugerah APC di dalam TUDM. Kesemua mereka menerima Sijil APC dan juga wang saguhati bernilai RM1,000.00 yang didepositkan ke dalam Skim Simpanan Pendidikan - Islamik (SPPN-i) di bawah seliaan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

7 8 9
10 11 12

 

Panglima Tentera Udara dalam ucapannya mengucapkan syabas dan tahniah kepada warga TUDM yang telah menerima APC bagi tahun 2021. APC menjadi antara medium pembakar semangat bagi seluruh warga TUDM dalam misi pembangunan modal insan dirancangkan TUDM. Pengiktirafan di atas prestasi kerja cemerlang yang ditunjukkan akan terus mengekalkan satu kuasa udara yang kredibel dan dapat memenuhi keperluan masa hadapan TUDM.

13 14 15
16 17 18

 

Turut hadir ke penyampaian sijil APC tersebut adalah Panglima Angkatan Bersama, Lt Jen Dato’ Indera Hj Yazid bin Hj Arshad TUDM; Panglima Bantuan Udara, Brig Jen Masro bin Kaliwon TUDM; Panglima Wilayah Udara 1, Mej Jen Dato' Zahani bin Zainal Abidin TUDM; AKS Perancangan & Pembangunan, Mej Jen Dato’ Muhammad Tarminzi bin Hj Mustapha TUDM; AKS Sumber Manusia, Mej Jen Dato’ Noor Mohamad Akmar bin Mohd Dom TUDM; AKS Materiel, Mej Jen Zainal bin Abdul Manaf TUDM; AKS Kejuruteraan, Brig Jen Hishammuddin bin Abdul Rahman TUDM; AKS Tadbir, Brig Jen Hj Baharudin bin Hj Abu Hassan TUDM; Inspektor Jeneral Tentera Udara, Brig Jen Mohd Kahar bin Mohd Kassim TUDM; AKS Komlek, Kol Mohd Hakimi bin Mohd Anuar TUDM dan Komander Pangkalan Udara Gong Kedak, Kol Ahmad Edros bin Ahmad Osman TUDM.

Tahniah diucapkan kepada semua penerima APC Tahun 2021 dan penghargaan juga diberikan kepada PUGK yang melaksanakan majlis ini dengan jayanya. Semoga Warga Udara kekal mengutamakan perkhidmatan dan meneruskan kecemerlangan organisasi mencapai visi dan misi TUDM.