PEMAKAIAN PANGKAT DUA PEGAWAI KANAN TUDM

1 2 3
4

 

KUALA LUMPUR, 2 Sep 21 - Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Ackbal bin Hj Abdul Samad TUDM telah menyempurnakan pemakaian pangkat kepada dua orang Pegawai Kanan TUDM bertempat di Eagle Nest, Markas Tentera Udara.

Pemakaian pangkat pada hari ini menyaksikan Brig Jen Mahadzer bin Amin TUDM yang dinaikkan ke pangkat Mejar Jeneral TUDM dan memegang jawatan sebagai Ketua Staf di MPOU.

Manakala Lt Kol Mohamed Ali bin Abbas @ Mohd Yasin TUDM telah dinaikkan ke pangkat Pemangku Kolonel TUDM dan memegang jawatan sebagai Pegawai Memerintah di Depoh Material Utama.

Upacara bersejarah pemakaian pangkat ini turut disaksikan oleh Timbalan Panglima Tentera Udara, Lt Jen Dato’ Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM; Panglima Operasi Udara, Lt Jen Dato’ Hj Mohammad Salleh bin Hj Osman TUDM; Panglima Bantuan Udara, Lt Jen Dato’ Muhamad Norazlan bin Aris TUDM; Panglima Pendidikan dan Latihan Udara, Mej Jen Mohd Shahada bin Ismail TUDM serta beberapa pegawai Kanan TUDM.

Ucapan tahniah dan syabas kepada Mej Jen Mahadzer bin Amin TUDM dan Kol Mohamed Ali bin Abbas @ Mohd Yasin TUDM di atas pemakaian pangkat. Semoga pengiktirafan dan kepercayaan pimpinan tertinggi TUDM khususnya dan ATM amnya dengan kenaikkan pangkat ini menjadi semangat untuk terus berkhidmat dan meneruskan kecemerlangan organisasi serta menjadi motivasi kepada pegawai TUDM yang lain.