TUDM SELESAI URUSKAN PENGKEBUMIAN DUA ANGGOTA YANG TERKORBAN DALAM INSIDEN KEJADIAN TEMBAKAN

1 2 3
4 5 6

 

KUCHING, 15 Ogos 21 - Dua jenazah anggota TUDM yang terkorban di dalam insiden kejadian tembakan pada kejadian pagi 13 Ogos 21 telah selamat dikebumikan. Urusan pengkebumian kedua-dua anggota TUDM diuruskan oleh Pangkalan Udara Kuching.

Jenazah Allahyarham Kpl U Sharif Mohd Siddiq Al-Attas bin Wan Sabli yang berasal dari Seniawan telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Melayu Seniawan pada lebih kurang jam 10.30 pagi. Panglima Wilayah Udara 2, Mejar Jeneral Dato’ Shamsudin bin Kassim TUDM telah mewakili Panglima Tentera Udara bersama pegawai eksekutif PU Kuching dan Skuadron 330 bagi memberikan penghormatan terakhir kepada Allahyarham Kpl U Sharif Mohd Siddiq Al-Attas.

Panglima Wilayah Udara 2 turut menyampaikan ucapan takziah kepada isteri Allahyarham iaitu Puan Shima dan keluarga serta menyampaikan sumbangan kematian dan menyerahkan Bendera TUDM sebagai lambang kemegahan dan tanda penghormatan TUDM di atas segala jasa dan khidmat bakti yang telah dicurahkan oleh Allahyarham sepanjang berkhidmat di dalam perkhidmatan TUDM khususnya dan ATM amnya.

Manakala jenazah Allahyarham Kpl U Mohammad Ehsan bin Sehamat yang berasal dari Asajaya Laut juga telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Kampung Asajaya Laut pada lebih kurang jam 11.15 pagi. Komander Pangkalan Udara Kuching, Kol Mohd Azwan bin Mohd Pohari TUDM mewakili Panglima Tentera Udara berserta pegawai eksekutif PU Kuching dan Skuadron 330 turut sama memberikan penghormatan terakhir kepada Allahyarham. Komander PU Kuching menyampaikan ucapan takziah kepada isteri Allahyarham, Puan Nur Atikah Nurul dan keluarga serta menyampaikan sumbangan kematian dan menyerahkan Bendera TUDM sebagai lambang kemegahan dan tanda penghormatan TUDM di atas segala jasa dan khidmat bakti yang telah dicurahkan oleh Allahyarham sepanjang berkhidmat.

TUDM juga mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih atas bantuan dan kerjasama pelbagai pihak termasuk PDRM, Hospital Umum Sarawak, IJN Kota Samarahan serta semua pihak yang membantu melancarkan segala urusan sehingga jenazah selesai dikebumikan. Seluruh warga TUDM mengucapkan takziah kepada waris Allahyarham dan mendoakan semoga roh kedua-duanya dicucuri Rahmat dari Allah SWT dan ditempatkan bersama hambaNYA yang beriman. Al-Fatihah.