LAWATAN PEMERIKSAAN PERTANDINGAN BEST QUARTERS OF THE YEAR TUDM TAHUN 2021 BAGI ZON TIMUR

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

KUANTAN, 13 Okt 21 - Lawatan pemeriksaan Pertandingan Best Quarters Of The Year pada tahun 2021 bagi Zon Timur telah diadakan pada 12 hingga 14 Oktober 21 yang diketuai oleh Penaung 2 iaitu Brig Jen Dato' Othman bin Ahmad TUDM bersama tim penilai dari Markas – Markas Pemerintahan TUDM.

Objektif Pertandingan ini bertujuan untuk meningkatkan kecemerlangan pengurusan kuarters oleh pihak pangkalan dan mewujudkan semangat kerjasama antara penghuni serta keluarga sebagai pemangkin keceriaan di kawasan kuarters TUDM. Pada tahun ini kategori yang dipertandingan adalah kelas F iaitu kuarters berpangkat Sjn U/FSjn.

Dalam lawatan pertandingan itu, Penaung 2 bersama tim penilai turut mengambil kesempatan melawat pesakit kronik di pangkalan terlibat. Sumbangan telah disampaikan kepada F/Sjn Khairul Asraf bin Abdul Aziz yang menghidap penyakit Right Testicular Canser (T2N1MoS1) di SLTT dan Sjn U Mohd Hafizzudin bin Ahmad Helme yang menghidap Testicular Cancer di PU Kuantan.

Tim penilai yang mewakili pucuk pimpinan TUDM akan sentiasa komited menjaga warganya berkaitan isu perumahan, kebajikan dan juga moral anggota. Seluruh warga TUDM mendoakan semoga F/Sjn Khairul Asraf dan Sjn U Mohd Hafizzudin serta keluarga tabah menghadapi ujian ini serta diberikan kesembuhan daripadaNya.