MAJLIS PEMBUKAAN KEJOHANAN SUKAN TAHUNAN INSMAT BAGI TAHUN 2022

IMG 1803 IMG 1829
IMG 1869 IMG 1901

 

INSMAT, 21 Feb 22 - Majlis Pembukaan Kejohanan Sukan Tahunan INSMAT bagi tahun 2022 iaitu pertandingan bola tampar yang telah disempurnakan oleh Pegawai Memerintah bertempat di Arena Sukan INSMAT. Upacara nyalaan obor yang telah dinyalakan oleh Pegawai Memerintah INSMAT sebagai simbolik perasmian sukan tahunan INSMAT. Selain itu juga, beliau telah membuat sekali lagi merasmikan sukan bagi sukan bola tampar. Acara ini telah dianjurkan oleh peserta Kursus Pengurusan Material dan Pengurusan Gudang Siri 99/22 dengan kerjasama Cawang Jasmani INSMAT.

Terdapat (7) tujuh kumpulan yang bertanding yang terdiri daripada pegawai dan anggota INSMAT. Kumpulan “Blue Beta” telah menjadi johan acara bola tampar bagi tahun 2022 manakala naib johan kumpulan daripada peserta Kursus Juruteknik Materiel Siri 153/22.

Di dalam ucapan Pegawai Memerintah INSMAT, beliau mengucapkan tahniah kepada semua pemenang dan menzahirkan perasaan teruja di atas kejayaan penganjuran acara ini. Beliau juga menyeru supaya semangat berpasukan yang kental dan disiplin yang tinggi ini dapat dikekalkan dan diaplikasikan dalam perkhidmatan dan kerja seharian kelak. Selain menjadi acara tahunan sukan INSMAT, acara ini juga diadakan sebagai satu platform untuk memupuk semangat kerja berpasukan selain mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara semua staf, jurulatih dan peserta INSMAT.