MAJLIS PENUTUP KURSUS DAN PEMBUKAAN KURSUS DI INSTITUT LATIHAN INSTRUKTUR TERBANG (ILIT), KOLEJ TENTERA UDARA (KTU)

DSC 0013 resize DSC 0015 resize DSC 0051 resize
DSC 0098 resize

 

ALOR SETAR, 24 Sep 21 – Institut Latihan Instruktur Terbang (ILIT), Kolej Tentera Udara (KTU) telah mengadakan majlis penutup kursus Line and Base Maintenance Training (LBMT) Aeromech & Avionik Siri 01/21 serta majlis pembukaan Kursus Cabin Instructor Course (CIC) siri 8/21 dan General Familiarization Training (GFT) Siri 2/21. Majlis tersebut telah diadakan di Dewan Taming Sari dan telah disempurnakan bersama penyampaian sijil serta piala bagi penuntut kursus terbaik mengikut kategori oleh Komandan Kolej Tentera Udara, Brig Jen Masro bin Kaliwon TUDM dengan mematuhi SOP yang telah ditetapkan.

Antara piala yang telah disampaikan adalah Piala Penuntut Terbaik kursus LBMT (Aeromech) dan Penuntut Terbaik kursus LBMT (Avionik) yang disandang oleh Sjn U Mohamed Syahrizal bin Shatri dan Sjn U Ahmad Hisham bin A.Aziz.

Turut hadir, adalah Kol Rizam bin Ibrahim TUDM, Pegawai Eksekutif Kolej, Lt Kol Saravanasennan A/L R. Veerasennan TUDM, Peg Memerintah ILIT, Lt Kol Alias bin Mat TUDM, Ketua Cawang Kejuruteraan serta barisan pegawai dan staf kolej bagi memeriahkan lagi majlis tersebut. Tahniah diucapkan kepada semua graduan.