MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH SUBANG AIRBASE VIRTUAL ULTRA MARATHON CHALLENGE 2021

01 2 5
6 7 16

 

SUBANG, 8 Okt 21 - Pangkalan Udara Subang telah mengadakan Majlis Penyampaian Hadiah, Subang Air Base Virtual Ultra Marathon Challenge 2021 bertempat di Stadium Hoki Pangkalan. Majlis ini diadakan bagi menyampaikan hadiah kepada semua pemenang-pemenang kategori yang dipertandingkan dan pemenang cabutan hadiah.

Subang Air Base Virtual Ultra Marathon Challenge 2021 telah dilaksanakan dengan kerjasama Kelab Sukan, Sosial dan Kebajikan ATM (KSSKA) mulai 6 Mac sehingga 6 Jul 2021 dengan jarak jumlah larian sebanyak 100KM. Larian yang berkongsepkan secara maya ini mengkehendaki setiap peserta menghabiskan jumlah larian yang ditetapkan dalam tempoh masa 3 bulan. Penganjuran acara ini adalah merupakan inisiatif pangkalan bagi menggalakkan warga pangkalan untuk mengekalkan kecergasan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan. Secara keseluruhan, acara ini telah disertai oleh 2400 peserta dari seluruh Malaysia dengan 1800 penyertaan adalah daripada Pegawai dan Angota PU Subang serta unit-unit lodger di pangkalan ini.

Sebanyak 7 kategori dipertandingkan iaitu kategori Junior Lelaki dan Wanita ( 25 Tahun dan ke bawah), kategori Pertengahan (26 Tahun hingga 34 Tahun), kategori Veteran (35 Tahun dan keatas) serta kategori Terbuka (Pegawai dan Anggota Unit Lodger). Selain itu, semua peserta juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah yang disediakan. Sesi cabutan bertuah telah diadakan terlebih dahulu iaitu pada 1 Okt 21 melalui platform Facebook Live. Manakala No 2 Skuadron telah dinobatkan sebagai Skuadron terbaik kerana berjaya mengumpul mata keseluruhan terbanyak dalam acara ini.

Majlis ini telah dimulakan dengan sesi senamrobik dan diikuti dengan penyampaian hadiah-hadiah pemenang. Penganjuran acara ini adalah mengikuti syarat-syarat yang telah ditetapkan dengan penglibatan warga pangkalan yang minima dan mengambil kira penjarakan fizikal dan SOP-SOP yang telah ditetapkan. Acara ini telah disempurnakan oleh Komander Pangkalan Udara Subang, Brig Jen Omar bin Hj Dawami TUDM dan turut dihadiri oleh Eksekutif Pangkalan dan warga pangkalan. Sekalung tahniah diucapkan kepada semua pemenang-pemenang larian dan cabutan bertuah.