MESYUARAT AGUNG TAHUNAN BAKAT PANGKALAN UDARA GONG KEDAK BAGI TAHUN 2022

BAZ 7989 BAZ 8075 BAZ 8078
BAZ 8109 BAZ 8125 DSC 6799

 

GONG KEDAK, 22 Apr 22 - Mesyuarat Agung Tahunan BAKAT Pangkalan Udara Gong Kedak bagi tahun 2022 (AGM BAKAT) telah berlangsung di Dewan Puteri, PU Gong Kedak. AGM BAKAT ini telah dihadiri seramai 300 orang ahli BAKAT pangkalan dan berlangsung dengan mengikut SOP yang telah ditetapkan oleh Jemaah Tertinggi BAKAT Udara (JTBU).

Mesyuarat Agung Tahunan BAKAT PU Gong Kedak telah dirasmikan oleh Komander Pangkalan, YBhg Kol Ahmad Edros bin Ahmad Osman TUDM. Turut hadir Mesyuarat Agung Tahunan BAKAT pada pagi ini adalah Penasihat BAKAT Pangkalan, Lt Kol Juhaini binti Jaafar TUDM berserta semua Eksekutif Pangkalan. Antara intipati ucapan perasmian oleh Komander Pangkalan adalah mengharapkan supaya ahli BAKAT sentiasa memberi kerjasama dan komitmen dalam setiap aktiviti yang dilaksanakan serta mengharapkan BAKAT PU Gong Kedak sentiasa dalam keadaan harmoni tanpa mengira pangkat, bangsa dan agama bagi memastikan kebajikan semua ahli BAKAT terpelihara dan terbela.

DSC 6881 DSC 6899 DSC 7025

 

Mesyuarat Agung Tahunan BAKAT telah dipengerusikan oleh Pengerusi BAKAT PU Gong Kedak, Puan Zainab binti Abdullah dan turut dibantu oleh Pegawai BAKAT Pangkalan, Lt Nur Atikah Farween binti Abdul Aziz TUDM serta semua Pegawai BAKAT Skn/Cwg. Mesyuarat diteruskan mengikut agenda yang telah ditetapkan. Antaranya adalah mengesahkan dan meluluskan minit mesyuarat yang lepas, membincangkan perkara-perkara berbangkit, pembentangan laporan kewangan oleh Bendahari BAKAT serta membentangkan aktiviti-aktiviti BAKAT yang telah dilaksanakan sepanjang tahun 2021.

Selain itu, mesyuarat ini dijalankan untuk melantik Ahli Jawatankuasa BAKAT yang baru serta mengekalkan beberapa Ahli Jawatankuasa BAKAT 2021 untuk menerajui BAKAT Udara PU Gong Kedak bagi tahun 2022. Mesyuarat juga telah membentangkan perancangan perlaksanaan aktiviti-aktiviti bagi tahun 2022. Majlis di akhiri dengan sesi soal jawab oleh ahli BAKAT yang hadir serta penyampaian sijil penghargaan dari Pengerusi BAKAT PU Gong Kedak kepada barisan AJK Tahun 2021.