PEMERIKSAAN PERTANDINGAN RKAT LLP TUDM TAHUN 2020 BAGI WILAYAH MALAYSIA TIMUR

PU KUC 1 PU KUC 2 PU KUC 4
PU KUC 6 PU KUC 7 PU KUC 8
PU LAB 1 PUKALUB KK 2

 

KUCHING, 24 September 20 - Pertandingan Rumah Keluarga Angkatan Tentera (RKAT) LLP TUDM pada tahun 2020 dimulai dengan pemeriksaan di kawasan Malaysia Timur iaitu PU Labuan pada 22 Sept 20, PUKALUB KK pada 23 Sept 20 dan PU Kuching pada 24 Sep 20. Turut hadir pemeriksaan ini ialah penaung pertandingan RKAT LLP TUDM iaitu Mej Jen Felix Gonsalvez a/l Alexander TUDM bersama tim penilai dari Markas – Markas Pemerintahan TUDM.
Objektif Pertandingan RKAT ini Ianya bertujuan untuk meningkatkan kecemerlangan pengurusan RKAT LLP disamping mewujudkan semangat kerjasama antara penghuni serta keluarga dan sebagai pemangkin keceriaan di kawasan RKAT LLP bagi semua pangkalan TUDM.
Sambutan dan kemeriahan pertandingan diserikan dengan pelbagai persembahan dan kreativiti serta inisiatif dari penghuni dan pangkalan. Pada tahun 2020, 13 RKAT kategori kelas G (Koperal ke bawah) dari pangkalan TUDM telah dipilih untuk menyertai pertandingan dan 5 RKAT terbaik bagi pertandingan ini akan diumumkan semasa semasa Hari Kecemerlangan TUDM kelak.