PERTANDINGAN BEST QUARTERS OF THE YEAR PEMANGKIN KECERIAAN DAN KECEMERLANGAN PENGURUSAN RKAT TUDM DI PANGKALAN UDARA GONG KEDAK

DSC 5359 DSC 5382 DSC 5470
DSC 5475 DSC 5497 DSC 5599
DSC 5624 DSC 5636 DSC 5682

 

GONG KEDAK, 12 Okt 21 - Pertandingan Rumah Keluarga Angkatan Tentera (RKAT) LLP TUDM bagi tahun 2021 diteruskan lagi dengan pemeriksaan RKAT di Pangkalan Udara Gong Kedak. Tim Pemeriksaan yang diketuai oleh Timbalan Ketua Staf 2 MPOU, Brig Jen Dato’ Othman bin Ahmad TUDM serta diiringi oleh AKS A1 MPOU, Lt Kol Khuzairi bin Mohd Arshad TUDM dan Tim penilai yang dilantik dari Markas-Markas Pemerintahan dan Seketeriat TUDM. Ketibaan Tim Pemeriksa telah disambut oleh Komander Pangkalan, Kol Wan Azwan Azwari bin Wan Ali TUDM dan Eksekutif Pangkalan di Wisma Perwira Pangkalan Udara Gong Kedak.

Selepas menjalani pemeriksaan suhu dan SOP COVID-19, Tim pemeriksaan telah dibawa ke Bilik Mesyuarat Pangkalan bagi sesi taklimat. Pegawai Senggara Kompleks, Kapt Mohamad Hafiz bin Zainol Abidin TUDM telah menyampaikan taklimat berkaitan skop Strategik (Pangkalan) dan diteruskan oleh Ketua Blok yang bertanding, Blok F13, FSjn Roland Tan bin Bah Tanjong dengan skop penyampaian berkaitan Operational (Blok) dan Taktikal (Penghuni) seperti yang ditetapkan dalam skema permarkahan pertandingan. Seterusnya Tim Pemeriksa telah dibawa ke Blok F13 untuk tinjauan tapak bagi mengenalpasti secara fizikal dan pemberian markah.

Semoga dengan pertandingan ini dapat mewujudkan sikap positif dan kerjasama diantara pangkalan/unit dengan penghuni RKAT serta meningkatkan taraf kehidupan lebih selesa bagi anggota dan keluarga dan seterusnya dapat melaksanakan tugasan di pangkalan dengan ceria selari dengan konsep Rumahku Syurgaku.