PROGRAM JIWA MURNI PU GONG KEDAK DAN BAKAT PU GONG KEDAK BERSAMA RUMAH KEBAJIKAN ANAK YATIM DHUAFA’ LILBANIN SRI PERAKSI

 

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

GONG KEDAK, 21 April 22 – PU Gong Kedak dan BAKAT PU Gong Kedak telah menganjurkan Program Jiwa Murni bersama anak-anak yatim dari Rumah Kebajikan Anak-Anak Yatim Dhuafa’ Lilbanin Sri Peraksi, Pasir Puteh, Kelantan. Turut hadir sama adalah Eksekutif Pangkalan, pegawai/anggota pangkalan dan Pengerusi serta ahli-ahli BAKAT PU Gong Kedak.

Program dimulakan dengan penyampaian sumbangan barangan elektrik oleh YBhg Kol Ahmad Edros bin Ahmad Osman TUDM, Komander Pangkalan kepada En Hj Hassan bin Yaacob, Pengasas Rumah Kebajikan Anak Yatim Dhuafa’ Sri Peraksi. Seterusnya, YBhg Kol Ahmad Edros bin Ahmad Osman TUDM dan Puan Zainab binti Abdullah, Pengerusi BAKAT Pangkalan telah menyampaikan sumbangan duit raya dan hamper bagi pihak Pangkalan dan BAKAT Pangkalan kepada 25 orang anak-anak yatim. Program diteruskan lagi dengan sesi ramah mesra bersama anak-anak yatim dan lawatan disekitar kawasan Rumah Kebajikan Anak Yatim Dhuafa’ Lilbanin Sri Peraksi.

Tujuan program ini dijalankan adalah untuk memberi semangat dan sokongan moral kepada penghuni Rumah Kebajikan Anak Yatim Dhuafa' Lilbanin dalam menjalani kehidupan dengan lebih bermakna serta membuktikan kepada mereka bahawa ATM amnya dan TUDM khususnya PU Gong Kedak sentiasa prihatin terhadap kebajikan golongan yang kurang bernasib baik.

Selain itu, program ini juga adalah bertujuan untuk mengeratkan hubungan baik dan silaturrahim antara anggota tentera dengan orang awam terutamanya golongan yang kurang bernasib baik serta memupuk semangat bantu-membantu kepada golongan yang memerlukan.