LAWATAN KERJA PANGLIMA OPERASI UDARA DAN MAJLIS BERBUKA PUASA WARGA PU GONG KEDAK

BAZ 8322 BAZ 8323 BAZ 8351
BAZ 8499 BAZ 8569 BAZ 8570

 

GONG KEDAK, 24 April 22 – Bersamaan 22 Ramadan 1443H, Panglima Operasi Udara, Lt Jen Dato' Indera Muhamad Norazlan bin Aris TUDM mewakili Panglima Tentera Udara, dan isteri, Datin Indera Wan Nor Sazlina binti Wan Abd Sukor selaku Ahli Jemaah BAKAT Udara telah hadir ke Majlis Berbuka Puasa di PU Gong Kedak yang diadakan di Perkarangan Masjid Ar-Raudhah. Turut hadir di majlis ini ialah Ketua Staf MPOU, Mej Jen Mahadzer bin Amin TUDM dan Isteri, Puan Nor Asmah binti Hj Hashim.

Ketibaan Panglima Operasi Udara bersama delegasi telah disambut oleh Komander Pangkalan, Kol Ahmad Edros bin Ahmad Osman TUDM dan isteri Puan Zainab binti Abdullah serta Eksekutif Pangkalan.

Dalam lawatan ini, Panglima Operasi Udara telah mengambil peluang untuk membuat lawatan kerja bagi mendapatkan perkembangan pengoperasian dan cabaran semasa yang dihadapi oleh pangkalan. Dalam sesi lawatan ini, beliau di bawa melawat ke Hangar Cwg Kejuruteraan dan Hangar No. 12 Skn. Selain itu, beliau juga turut melawat ke landasan terbang bagi melihat kawasan bagi projek penurapan semula landasan terbang yang akan dilaksanakan pada pertengahan Mei 2022.

BAZ 8576 BAZ 8677 BAZ 8742
BAZ 8751 BAZ 8787 DSC 7768

 

Seterusnya pada Majlis Berbuka Puasa, dimulai dengan tazkirah ringkas yang disampaikan oleh Pegawai Agama Pangkalan, Mej Ahmad Nasri bin Abdul Rahman sebelum Panglima Operasi Udara berbuka puasa bersama warga pangkalan seterusnya solat Maghrib berjemaah, makan malam, solat Isyak dan solat sunat Tarawih yang berakhir dengan jamuan moreh.

Di majlis ini, Panglima Operasi Udara turut menyempurnakan penyampaian sumbangan Aidilfitri daripada Tabung Kebajikan TUDM kepada anggota pangkalan yang mengidap sakit kronik. Majlis turut menyantuni balu warga TUDM dengan penyerahan sumbangan Aidilfitri daripada Jemaah BAKAT Udara oleh Datin Indera Wan Nor Sazlina binti Wan Abd Sukor selaku Ahli Jemaah BAKAT Udara. Semoga dengan pemberian sumbangan ini dapat membantu bagi meringankan beban kehidupan harian dan sebagai tanda keprihatinan TUDM kepada warganya. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderamata daripada PU Gong Kedak kepada Panglima Operasi Udara dan isteri. Majlis di akhiri dengan sesi ramah mesra bersama warga PU Gong Kedak.