LAWATAN KERJA PANGLIMA OPERASI UDARA KE PANGKALAN UDARA JUGRA

DSC 0092 DSC 0115 DSC 0141
DSC 0164 DSC 0185 DSC 0213

 

BANTING, 9 Jun 2022 – Panglima Operasi Udara, Lt Jen Dato’ Indera Muhamad Norazlan bin Aris TUDM dan delegasi telah mengadakan lawatan kerja ke Pangkalan Udara Jugra. Ketibaan Panglima Operasi Udara disambut oleh Panglima Rejimen TUDM, Brig Jen Meor Ahmad Kamal bin Meor Termizi TUDM serta eksekutif markas.

Lawatan ini merupakan lawatan kerja pertama beliau selepas mengambil alih tugas sebagai Panglima Operasi Udara. Lawatan kerja ini bertujuan untuk melihat sendiri serta mendapat maklumat terkini pelbagai aspek berkaitan operasi dan kesiagaan pasukan.

DSC 0259 DSC 0265 DSC 0269

 

Usai ketibaanya, Panglima Operasi Udara telah diberikan taklimat daripada Panglima Rejimen TUDM mengenai struktur organisasi Rejimen TUDM dan perkembangan pangkalan yang meliputi Markas Rejimen TUDM, Pangkalan Udara Jugra dan Pasukan Khas TUDM (PASKAU).

Panglima Operasi Udara kemudiannya melawat kawasan-kawasan yang sedang dibuat senggaraan di Bangunan Markas Rejimen TUDM, Kuarters Pegawai dan anggota LLP, Outdoor Gym PASKAU, Pagar Perimeter Pangkalan dan Blok Bujang.

Di akhir lawatan, beliau turut menyantuni warga pangkalan dalam sesi majlis makan tengahari bersama semua pegawai dan anggota LLP di Wisma Ahli Udara. Beliau juga menitipkan ucapan dan amanat Panglima Operasi Udara kepada semua Pegawai dan anggota LLP agar berkhidmat dengan amanah,jujur dan ikhlas demi organisasi TUDM.