PANGLIMA TENTERA UDARA TERIMA KUNJUNGAN HORMAT ANGGOTA PANCARAGAM TUDM TAMAT KURSUS INTERNATIONAL MUSIC

1

KUALA LUMPUR, 1 Disember 2020 - Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Ackbal bin Hj Abdul Samad TUDM hari ini telah menerima kunjungan hormat daripada anggota Pancaragam TUDM iaitu Kpl U Mohd Nor Assyraf bin Salleh yang telah menamatkan Kursus International Music di New Zealand Army Band School of Music, Burham Camp.

Kursus yang bermula pada 13 Januari hingga 8 November 2020 ini ditamatkan dengan jayanya oleh anggota tersebut meskipun perjalanan kursus turut terkesan dengan penularan pandemik Covid-19. Beliau merupakan anggota pancaragam TUDM yang keempat berpeluang melanjutkan pengajian di New Zealand Army Band School of Music, Burham Camp.

Panglima Tentera Udara semasa kunjungan tersebut mengucapkan tahniah dan syabas kepada Kpl U Mohd Nor Assyraf dan berharap anggota tersebut dapat memanfaatkan sebaik mungkin ilmu yang dipelajari serta dapat berkongsi ilmu dan pengalaman kepada anggota pancaragam yang lain untuk meningkatkan lagi kualiti dan standard Pancaragam TUDM.

2 3 4

 

Beliau yang bertugas di Pancaragam, Akademi Tentera Udara, Ipoh akan ditukarkan ke Sekolah Muzik TUDM, Pangkalan Udara Subang bagi mengembangkan karier dan terus menabur jasa sesuai dengan ilmu dan pengalaman yang diperolehnya. Tahniah kepada Kpl U Mohd Nor Assyraf dan semoga terus berbakti menjulang dan memartabatkan nama Pancaragam TUDM khasnya dan TUDM amnya.