PENYERAHAN CEK KSSKA TUDM TAHUN 2021

1 2 3
4 5

 

Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Ackbal bin Hj Abdul Samad TUDM selaku Yang Dipertua (YDP) Kelab Sukan, Sosial dan Kebajikan ATM (KSSKA) telah menyempurnakan majlis Simbolik Penyerahan Cek KSSKA TUDM bagi tahun 2021 yang diadakan di Eagle Nest, Markas Tentera Udara.

Bagi majlis simbolik ini, Cek KSSKA TUDM diserahkan kepada empat (4) Markas Pemerintahan TUDM iaitu Markas Tentera Udara (MTU), Markas Pemerintahan Operasi Udara (MPOU), Markas Pemerintahan Bantuan Udara (MPBU) dan Markas Pemerintahan Pendidikan dan Latihan Udara (MPPLU). Manakala bagi Markas Pangkalan dan unit-unit lain di bawah naungan, agihan akan dibuat melalui MTU-Tadbir.

Wakil daripada setiap Markas Pemerintahan yang hadir menerima cek KSSKA TUDM adalah Lt Jen Dato’ Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM, Timbalan Panglima Tentera Udara selaku Ketua Staf MTU untuk menerima cek KSSKA TUDM kepada MTU; Lt Jen Dato’ Hj Mohammad Salleh bin Hj Osman TUDM, Panglima Operasi Udara mewakili MPOU; Lt Jen Dato’ Muhamad Norazlan bin Aris TUDM, Panglima Bantuan Udara mewakili MPBU dan Mej Jen Mohd Shahada bin Ismail TUDM, Panglima Pendidikan dan Latihan Udara mewakili MPPLU.

Sumbangan KSSKA untuk tahun ini adalah meliputi yuran keahlian serta sumbangan kerajaan dan geran sepadan. Peruntukan KSSKA diagihkan bagi kegunaan pelaksanaan aktiviti kelab,sukan dan kebajikan di bawah naungan masing-masing.