MAJLIS PENUTUP SAREX AIR REGION 2 TAHUN 2022

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

KUCHING, 24 Mac 2022 - Panglima Wilayah Udara 2, Mej Jen Dato' Hj Shamsudin bin Kassim TUDM telah menyempurnakan Majlis Penutup bagi Search and Rescue Exercise (SAREX) Air Region 2 Tahun 2022 yang diadakan di Hangar No 7 Skn, Pangkalan Udara Kuching.

Panglima Wilayah Udara 2 di dalam ucapannya, beliau menzahirkan rasa bangga dan berpuas hati dengan pencapaian yang diraih sepanjang eksesais ini berlangsung. SAREX yang dilaksanakan pada 21 Mac 22 lalu membuktikan bahawa operasi Search and Rescue (SAR) berada dalam tahap kesiagaan yang terbaik.

10 11 12
13 14 15
16 17 18

 

Kejayaan eksesais pada kali ini adalah kerana hasil integrasi TUDM dan pihak agensi awam yang berada di negeri Sarawak. Eksesais yang julung kali diadakan bersama agensi awam telah berjaya mencapai objektif eksesais kali ini.

Turut hadir ke majlis penutup ini ialah Panglima Markas 3 Briged, Brig Jen Mohd Kamil bin Hj Abdul Latif; Komander Pangkalan PU Labuan, Brig Jen Dato' Nur Hafis bin Hj Abdul Karim TUDM; Komander Pangkalan PU Kuching, Kol Mohammad Jafri bin Suboh TUDM; Ketua Penolong Pengarah Sarawak Coast Guard, Dato' Ismaili bin Bujang Pit, pegawai-pegawai kanan TUDM dan ketua-ketua agensi awam serta peserta eksesais.