MAJLIS PENYAMPAIAN FINISHER RACE KIT VIRTUAL RUN DAN CABUTAN BERTUAH PU SENDAYAN

1jpeg 2
3 4

 

BANDAR SRI SENDAYAN, 19 NOV 21 – Pangkalan Udara Sendayan telah mengadakan Majlis Penyampaian “Finisher Kit” dan Cabutan bertuah bagi Tahun 2021. Majlis ini diadakan bagi menyampaikan hadiah kepada semua pemenang – pemenang kategori yang dipertandingkan dan pemenang cabutan bertuah.

Pertandingan ini telah dilaksanakan bermula sesi pendaftaran peserta melalui laman sesawang rasmi larian pada 1 Okt hingga 21 Okt 21 dengan jarak larian sebanyak 21 km. Peserta perlu menghabiskan tempoh larian ini dalam tempoh 21 hari. Seramai 570 orang yang terdiri daripada warga PU Sendayan dan unit – unit Lodger.

Sebanyak lima (5) kategori dipertandingkan iaitu kategori A terbuka lelaki, kategori B junior veteran lelaki, kategori C senior veteran lelaki, kategori D terbuka wanita dan kategori E veteran wanita. Tambahan daripada itu semua peserta berpeluang memenangi cabutan bertuah yang disediakan.

Tujuan utama di dalam perlaksanaan aktiviti kecergasan ini adalah untuk mengalakkan pegawai dan anggota mengamalkan gaya hidup sihat disamping mengikut “Standard Operation” Procedure (SOP). Aktiviti ini adalah sebagai inisiatif perlaksanaan RMAF 10 KM Challenge yang tidak dapat dilakukan sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Majlis penyampaian tersebut telah disempurnakan oleh Komander Pangkalan, Kol Hj Ahmad dan turut hadir oleh pegawai – pegawai kanan dari Pu Sendayan dan unit Lodger.