PENUTUP KURSUS PERTAHANAN DARAT TUDM (KPDT) SIRI 5/21

1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12

 

GONG KEDAK, 17 Nov 21 – Flait Latihan Medan, Sekolah Latihan Tempur TUDM (SLTT) bersama Skn 212 HANDAU Pangkalan Udara Gong Kedak (PUGK) telah melaksanakan Kursus Pertahanan Darat TUDM (KPDT) Siri 5/21 mulai 25 Okt 21 hingga 19 Nov 21. Kursus ini melibatkan seramai 40 orang penuntut yang terdiri daripada dua (2) pegawai dan 38 anggota lain-lain pangkat dari Ketukangan Pembantu Tahan.

Penutup Kursus ini telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya dan dirasmikan oleh Komander Pangkalan Udara Gong Kedak, Kol Wan Azwan Azwari bin Wan Ali TUDM di Dewan Puteri Pangkalan. Aturcara dimulakan dengan menyempurnakan Pemakaian Lencana Pertahanan Darat TUDM kepada penuntut kursus serta penyampaian Anugerah Penuntut Kursus Terbaik kepada Mej Mohamed Adnan Fareeed bin Mohamed Akbar TUDM oleh Komander Pangkalan dan diiringi oleh Pegawai Memerintah Sekolah Latihan Tempur , Lt Kol Jafridin bin Bahari TUDM.

Turut hadir sama adalah Ketua Staf Markas Rejimen, Lt Kol Abdul Hadi bin Abdullah TUDM, Pegawai-pegawai Eksekutif serta Pegawai Waran Pangkalan.