PEMBUKAAN KURSUS DI INSTITUT LATIHAN PENGURUSAN MATERIEL

OPENING PAGI 2 OPENING PAGI 3 OPENING PETANG 1
OPENING PETANG 2 OPENING PETANG 3 OPENING PETANG 4

 

KINRARA, 9 Sep 21 – Institut Latihan Pengurusan Materiel (INSMAT) TUDM Kinrara telah mengadakan majlis pembukaan kursus. Berhubung situasi Pandemik COVID-19 yang melanda majlis pembukaan kursus ini telah diadakan secara dua sesi iaitu sebelah pagi dan sebelah petang mengikut SOP yang telah ditetapkan. Majlis Pembukaan Kursus Juruteknik Materiel Siri 152/21, Kursus Senggaraan Kenderaan Siri 68/21, Kursus Operator Kenderaan Khas Siri 53/21 dan 54/21 telah disempurnakan oleh Ketua Jururlatih INSMAT, Mej Nik Muhaamad Fariz bin Nordin TUDM pada sebelah pagi.

Pada sebelah petang telah diadakan Majlis Pembukaan Kursus Pengurusan dan Pengendalian Gudang Siri 98/21, Kursus Pengurusan Bahan Letupan Siri 31/21 dan Kursus Pengurusan Pergerakan Udara Siri 60/21. Majlis ini telah disempurnakan oleh Lt Kol Omar Zai bin Abas TUDM, Pegawai Memerintah INSMAT. Majlis pembukaan ini telah diadakan di Auditorium INSMAT TUDM Kinrara.

Di dalam ucapan, beliau menegaskan supaya pelatih perlu sentiasa mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) kesihatan yang ditetapkan serta mengamalkan norma baharu walaupun negara sudah memasuki fasa Endemik.