PROGRAM JIWA MURNI "SEJUTA KASIH SEGENGGAM HARAPAN"

DSC 9834 DSC 9854 DSC 9870
DSC 9876 DSC 9913 DSC 9929

GONG KEDAK, 4 Ogos 21- No 12 Skuadron, Pangkalan Udara Gong Kedak telah menggembleng tenaga semua anggotanya menjayakan Program Jiwa Murni “Sejuta Kasih Segenggam Harapan” bertempat di Balai Raya Kampung Beris Pak Abu, Jerteh, Terengganu. Seiring cogan kata “Hidup Akan Lebih Indah Jika Kita Berkongsi” , Program Jiwa Murni “Sejuta Kasih Segenggam Harapan” bertujuan untuk berkongsi rezeki kepada golongan yang memerlukan serta merapatkan hubungan di antara anggota TUDM amnya dan anggota No 12 Skuadron khasnya dengan masyarakat luar.

Program yang diketuai oleh Pegawai Memerintah No 12 Skn, Lt Kol Mohd Norazan bin Othman TUDM ini mensasarkan kelompok sasaran 30 keluarga sekitar Kampung Beris Pak Abu, yang kurang berkemampuan dan terjejas akibat daripada langkah berjaga-jaga yang diambil oleh kerajaan untuk mengekang wabak penularan Covid-19. Program ini juga turut dihadiri oleh semua eksekutif No 12 Skuadron.

Sepanjang program berlangsung, pihak skuadron telah mendapat kerjasama baik daripada En Kamarudin Bin Mat Yaakub selaku Pengerusi Jawatankluasa Pembangunan dan Kesejahteraan Kampung (JPKK) Kampung Beris Pak Abu dan penduduk kampung.

Semoga pemberian ini dapat sedikit sebanyak meringankan beban keluarga yang terjejas bagi menghadapi cabaran pandemik Covid-19. Simbolik disebalik program yang dilaksanakan ini diharapkan dapat memberi kesedaran kepada segenap lapisan masyarakat untuk meningkatkan nilai kesyukuran dan melatih diri untuk sentiasa menanam sifat memberi agar pemberian itu dapat memberi manfaat kepada orang lain.