PROGRAM JOM MEMBACA PANGKALAN UDARA SENDAYAN

WhatsApp Image 2021 04 22 at 92838 PM

 

SENDAYAN, 22 April 21 - Program Jom Membaca 10 Minit Bersama yang dianjurkan oleh Seksyen Pendidikan Pangkalan Udara Sendayan telah mendapat sambutan menggalakkan dari seluruh warga pangkalan.

Seramai 120 peserta terdiri dari Pegawai dan semua peringkat anggota termasuk kakitangan awam KEMENTAH telah menyertai aktiviti BOOK EXPLORE RACE yang mana peserta-peserta telah diuji minda mereka dengan menjawab soalan-soalan yang dikemukakan melalui buku yang dibaca. Selain daripada itu, peserta-peserta juga diuji dengan kemahiran kreativiti pembacaan dengan mencari perkataan tersembunyi.

Sambutan yang mengalakkan menerusi program ini menunjukkan minat membaca dari kalangan anggota pangkalan masih ditahap membanggakan.

Ketua Cawangan Tadbir, Lt Kol Balasubramaniam a/l Maruthamothoo TUDM telah mewakili Komander Pangkalan bagi menyempurnakan majlis penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang pertandingan dan cenderahati penyertaan kepada semua yang terlibat.

Dalam ucapan penutup program Jom Membaca beliau turut menekankan kepada semua anggota agar amalan budaya membaca perlu dipertingkatkan dan sentiasa subur dalam jiwa individu untuk memacu kecemerlangan diri dan membina jaringan ilmu pengetahuan bagi meneroka kehidupan di masa hadapan.