UPACARA PEMAKAIAN PANGKAT, PENYERAHAN SUMBANGAN TABUNG KEBAJIKAN TUDM DAN TABUNG KEBAJIKAN INSMAT, PENYAMPAIAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA FLAIT 234 HANDAU SERTA PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA PEMENANG PERTANDINGAN MEWARNA POSTER SEMPENA HARI ULANG TAHUN TUDM KE

321 4321
54321 654321

KINRARA, 2 Ogos 21 – Pegawai Memerintah INSMAT, Lt Kol Omar Zai bin Abas TUDM telah menyempurnakan upacara pemakaian pangkat kepada empat anggota INSMAT.

Anggota yang telah dinaikkan pangkat ialah Sjn U Nor Affendy bin Mohd Nasir telah dinaikkan ke pangkat Pemangku FSjn, Kpl U Mohammad Najid bin Remali telah dinaikkan ke pangkat Pemangku Sjn U, Kpl U Mohd Helmi bin Tukiran telah dinaikkan ke pangkat Pemangku Sjn U dan Kpl U Faizal bin Terjudin telah dinaikkan ke pangkat Pemangku Sjn U.

Upacara juga dituruti dengan penyerahan sumbangan dari Tabung Kebajikan TUDM dan Tabung Kebaijkan INSMAT kepada Kapt Mohd Shah Iskandar bin Che Daud TUDM yang telah kematian bapa, FSjn Zolkofli bin Jaidi yang telah kematian ibu dan juga ibu kepada Kpl U Muhammad Syafiq bin Ghani. Turut menerima sumbangan kelahiran anak adalah Sjn U Mohd Zarul Hafees bin Abdullah, yang telah menerima cahaya mata.

Diakhiri upacara dengan Penyampaian Sijil Penghargaan kepada Flait 234 HANDAU kerana telah berjaya menaiktaraf Mural Loreng Digital di pintu pagar utama INSMAT. Pegawai Memerintah INSMAT juga telah menyempurnakan penyampaian hadiah kepada 3 orang pemenang bagi Pertandingan Mewarna Poster pada Hari Ulang Tahun TUDM ke 63.