161 WARGA TUDM TERIMA SIJIL ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG (APC) PERINGKAT TUDM ZON TENGAH 1 TAHUN 2021

1 2 3
4 5 6

 

SUBANG, 24 Jun 22 - Seramai 161 pegawai dan anggota Lain Lain Pangkat daripada Pangkalan, Skuadron dan Unit di bawah Zon Tengah 1 telah menerima Sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) peringkat TUDM bagi tahun 2021 yang disempurnakan oleh Panglima Operasi Udara, Lt Jen Dato’ Indera Muhamad Norazlan bin Aris TUDM di Dewan Ababil, Pangkalan Udara Subang.

Mereka adalah di antara penerima APC daripada keseluruhan 1,210 penerima anugerah APC di dalam TUDM. Kesemua mereka menerima Sijil APC dan juga wang saguhati bernilai RM1,000.00 yang didepositkan ke dalam Skim Simpanan Pendidikan - Islamik (SPPN-i) di bawah seliaan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

7 8 9
10 11 12

 

Panglima Operasi Udara di dalam ucapannya mengucapkan syabas dan tahniah kepada warga TUDM yang telah menerima APC bagi tahun 2021. Beliau turut menegaskan bahawa modal insan yang berkualiti adalah penjana utama di dalam pengukuhan angkatan udara dan amat wajar diberi penekanan kepada setiap usaha meningkatkan kualiti penghasilan kerja.

Beliau berharap, segala inisiatif pembangunan warga udara dilaksanakan dengan konsisten melalui proses pembelajaran yang berterusan dan pemantapan tahap disiplin ketenteraan. Peningkatan terhadap kapasiti warga dan penekanan terhadap nilai - nilai teras TUDM adalah asas yang perlu difokuskan. Beliau turut menyeru semua warga TUDM untuk terus peka dan sensitif terhadap nilai teras TUDM yang digariskan iaitu integriti, keberanian, kecemerlangan, semangat setia kawan dan mengutamakan perkhidmatan.

13 15 16
17 18 19

 

Turut hadir ke penyampaian APC adalah Panglima Bantuan Udara, Brig Jen Masro bin Kaliwon TUDM; Panglima Wilayah Udara 1, Mej Jen Dato’ Zahani bin Zainal Abidin TUDM; AKS Perancangan & Pembangunan, Mej Jen Dato’ Muhammad Tarminzi bin Hj Mustapha TUDM; Komander Pangkalan Udara Subang, Brig Jen Omar bin Haji Dawami TUDM serta pegawai-pegawai kanan TUDM.

Tahniah diucapkan kepada semua penerima APC yang membuktikan kecemerlangan dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan demi perkhidmatan. Semoga terus kekal cemerlang sebagai aset TUDM.

Tahniah juga kepada PU Subang yang bertindak sebagai penganjur APC kali ini bagi Zon Tengah 1.